Home Assistant Yellow

 


Bij een nieuw huis hoort ook een nieuwe start met Domotica, dus ik had besloten dat ik na alle zelfbouw projecten met raspberry pi's nu maar een wat solidere oplossing neer zou zetten om de Domotica in mijn nieuwe huis te besturen.

De Home Assistant Yellow is de tweede oplossing die vanuit Home Assistant wordt aangeboden, en de eerste met een Raspberry Pi Compute Module 4. Er is ook een Zigbee module ingebouwd, dus dat scheelt weer wat configuratie en betrouwbaarheid.

Aangezien ik in mijn nieuwe huis minder mogelijkheden heb om kabels te trekken, ben ik wat meer gaan doen met Zigbee modules; gelukkig zijn er inmiddels legio oplossingen om met Zigbee modules zonder hak- en breekwerk de bestaande lampen aan te sluiten:
  • Goedkope lampen, schakelaars en bewegingsmelders van Ikea (Tr√•dfri)
  • Goedkope inbouwschakelaars- en modules van Robbshop en Philips
  • Goedkope opbouwschakelaars van Aqara en Sonoff
De Zigbee stack van de yellow is een stuk krachtiger en sneller dan de oplossing die ik zelf had geconfigureerd, en dit betekent in de praktijk dat ik een stuk meer apparaten kan aansluiten, en dat het allemaal veel sneller reageert en te configureren is.Reacties

Populaire posts van deze blog

Automatisering in Home Assistant

Automatische gordijnen